Zo draag je een overhemd met trui

Met het oog op de herfst en wintermaanden, wordt het dragen van een overhemd met trui weer aangenaam en comfortabel. Met een goed overhemd kun je je “look” accentueren en geef je je trui maar ook je overhemd een, bijzonder tintje. Veel combinaties zijn mogelijk, zodat je altijd jouw favoriete kledingstijl en persoonlijkheid kunt laten terugkomen. Hieronder zetten we het hoe en wat van een overhemd met trui voor je op een rijtje.

Trui, pullover, sweater of hoodie wat is het verschil?

De trui is eigenlijk de overkoepelende aanduiding en wordt het meest gebruikt, voor zowel pullover, sweater, trui en hoodie.  Een trui heeft al snel een klassieke look en is van wat dikkere katoen of wol gemaakt. Je draagt er over het algemeen geen overhemd onder. Een overhemd met trui kun je zowel op een nette broek als op een spijkerbroek dragen.

De pullover, de naam zegt het al, wordt over een overhemd gedragen, is dikwijls gekleder en wordt gemaakt van dunnere zachtere (merino) wol, katoen of een mix. Belangrijk bij een pullover is dat hij mooi op het lichaam aansluit. Een pullover kun je op een nette broek dragen maar ook heel goed op een spijkerbroek of effen katoenen broek. Je hebt een ronde hals of V-hals en ook een kol zien we steeds meer, deze laatste is niet echt geschikt om te dragen.

Het woord sweater is afgeleid van het Engelse “sweat”, dat zweet betekent. Oorspronkelijk komt de sweater uit de VS overgewaaid, waar ie ontwikkeld was om in te sporten. Tegenwoordig dragen we een sweater niet alleen bij het sporten maar is het ook een casual kledingstuk. Een sweater heeft een ronde hals, is van zachte, dikke katoen gemaakt en kun je ook prima dragen als overhemd eronder. Een hoodie is een sweater maar dan met een capuchon erop en beschermt extra tegen de koude winterdagen. Een hoodie is te goed te dragen met een overhemd eronder.

Het is geen halszaak, maar moet ik kiezen voor een ronde of een V hals trui?

Pullovers en truien hebben meestal een ronde hals (crew neck) of V hals (V neck), maar het maakt niet uit welk model je kiest. Allebei de modellen zijn met een overhemd eronder heel goed te combineren.  Sommige mannen vinden nu eenmaal een V hals comfortabeler, anderen vinden de ronde hals iets chiquer en meer gekleed. Er zijn geen voorgeschreven wetten, dus draag gewoon waar jij je happy in voelt. De V-hals laat uiteraard meer van je overhemd zien dan de ronde hals, die iets meer gesloten is. Welke combinatie overhemd met trui vind jij het mooiste?

Hoe zorg ik voor de juiste kleurencombinatie overhemd met trui (pullover)?

Een goede vuistregel is dat je nooit voor te heftige kleurcombinaties moet gaan, tenzij je echt heel modieus bent en durft te combineren.  Uni of effen overhemden combineren het makkelijkst. Zo is een wit effen overhemd altijd goed en kun je met iedere kleur trui combineren. Effen licht blauw is ook zo’n makkelijk kleur, waar je niet snel fout mee zit. Donker blauw gaat goed met bijna alle blauwe truien en ook met grijstinten, beige en bruin. Een blauw wit streepje of geruit overhemd, is net als wit overhemd, met ieder kleur trui te combineren. Wil je een overhemd met trui proberen, kijk dan eens naar de shirts overhemden van PEERS.

Hoe draag ik mijn overhemd met trui op de juiste manier? 

Bij ronde en een V hals trui, zorg je ervoor dat de kraag van het overhemd groot en hoog genoeg is zodat ie boven de hals uitsteekt. Hierbij moeten de punten van de kraag van je overhemd onder de trui blijven. Bij een button down shirt (knoopjes aan de kraag) zal dat wat makkelijker gaan dan bij een Cut Away Collar (weggesneden kraagpunt).  De mouwen van je overhemd mogen net 1 à 2 cm onder de mouw uitkomen.

Zorg ervoor dat je trui niet te ruim zit en mooi aansluit, een te ruim overhemd staat slordig onder een trui. Het omgekeerde geldt natuurlijk voor de trui, laat die ook mooi aansluiten om je lichaam. Zeker niet te strak want dat tekent af en je ziet de knopen en plooien erdoorheen.

Stop je overhemd netjes in bij je broekband, zodat de onderkant van het overhemd niet zichtbaar is en onder je trui uitkomt. Kies je voor een nonchalante casual look, dan is het juist prima als je je overhemd uit je broek laat komen en daaroverheen je trui draagt. Hoe draag jij het liefst je overhemd met trui?

Extra looks voor het dragen van een overhemd met trui?

Krijg je het nou te warm in je trui of wil je je trui bij de hand hebben voor als het later kouder wordt, probeer dan eens het volgende. Sla je trui om je schouders of bindt ‘m om je middel. Door de mouwen voor op je borst over je overhemd losjes te knopen of datzelfde te doen op je middel, krijg je een nieuwe nonchalante maar verzorgde look. Het accentueert je mooie overhemd en bovendien sta je er sporty op in je overhemd met trui.

Op ieder overhemd van PEERS zijn truien altijd goed te dragen, daar hebben we namelijk al rekening mee gehouden met de kleuren van onze overhemden; effen wit, licht blauw en donker blauw en een blauw wit streepje. Allen geschikt als overhemd met trui.

Stretching your weekend feeling.