fbpx

Merino wol

Merino schapen Nieuw Zeeland

Merino wol, met recht een innovatieve natuurlijke shirt stof.

Er zijn verschillende soorten wol die in de mode en kleding gebruikt worden. Lamswol, Shetlandwol, Alpaca wol en Kasjmier om er enkele te noemen. Maar de meest gebruikte soort is toch wel Merino wol.

Wat is merino wol?

Wol komt van het merino schaap. Deze schapen komen voornamelijk voor in Australie, Nieuw Zeeland, Argentinie en Zuid Afrika. Niet alleen wordt het veel gebruikt voor truien, maar er worden ook kostuums, jasjes en broeken van gemaakt. Peers gebruikt de allerfijnste Merino wol voor zijn poloshirts en benut daarmee alle natuurlijke eigenschappen van de wol optimaal. Onze Merino wol komt uit Nieuw Zeeland en is verwerkt door de wolmeesters van Reda uit Italie. Reda heeft een historie van meer dan 100 jaar in Merino wol.

De eigenschappen van wol

Merino wol staat bekend om zijn zachtheid en sterkte. Daarbij ademt de stof en reguleert het de temperatuur uitstekend. De poloshirts houden je dus warm in de winter en koel in de zomer. Merino wol heeft ook een natuurlijke rek en omdat wij voor onze poloshirts een jersey stof gebruiken, geeft dat de PEERS poloshirts die karakteristieke 4 way stretch.

Super 120’s.

120’s merino wol

Wij gebruiken wol van “super 120’s”, dat geeft de fijnheid van het garen aan. 120’s is een extra fijn garen, dat de poloshirts het verfijnde en comfortabele uiterlijk geeft. Het voelt zacht en luxueus aan op je huid en zorgt  er ook voor dat de polo’s absoluut kreukvrij zijn.

100 % natuurlijk, kleurvast en wasbaar in de wasmachine.

Last but not least, wol is 100% natuurlijk, hernieuwbaar en biologisch afbreekbaar. Door de vezelstructuur van wol zijn de mooiste en diepste kleuren te verkrijgen en zal de stof die altijd behouden. Bovendien kun je onze wollen poloshirts gewoon in de wasmachine wassen. Wel zo makkelijk.

De waardering van www.peers.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 273 reviews.