fbpx

“4 Way Stretch” voor optimaal draagcomfort.

4 way stretch

Je comfortabel voelen en je lekker kunnen bewegen in de kleding die je draagt, is iets wat we allemaal willen. Ook wanneer we er netjes en verzorgt uit willen zien, willen we niet opgepropt in onze kleding zitten en belemmerd worden in onze bewegingsvrijheid. Omdat de mode steeds strakker en getailleerder wordt, kan dat nogal eens met elkaar botsen. De “4 Way Stretch” overhemden van PEERS bieden de oplossing.

Wat is “4 Way Stretch”?

Eenvoudig gezegd  betekent “4 Way Stretch”,  rekbaar of elastisch in 4 richtingen. Is dat niet automatisch zo met alle kleding die ik draag? Nee, dat is zeker niet altijd het geval. Als een kledingstuk van stretchmateriaal gemaakt is, dan is het slechts elastisch in 2 richtingen. Alleen in de breedte en diagonaal richting is de stof dan rekbaar. De stretch wordt hier verkregen door elastan, Lycra of spandex garens toe te voegen. Deze zijn in principe alle 3 hetzelfde, want gemaakt van polyurethaan, een synthetische rubber. Lycra is een geregistreerde handelsnaam van Invista (voorheen DuPont) en wordt door PEERS gebruikt.

Wat maakt de overhemden van PEERS dan “4 Way Stretch”?

Om dit te bereiken heeft PEERS in samenwerking met de beste stoffenleverancier van overhemden in Italië, Cotonoficio Albini,  een unieke stof ontwikkeld. Uniek door zijn samenstelling en door de manier van produceren van de stof.

De stof die we ontwikkeld hebben, is gemaakt volgens de “4 Flex Formula”. De meest innovatieve manier van overhemdstof maken die er bestaat, want gebreid volgens de laatste technologie en fijnheid. Door onze stof te breien, kunnen we de “natural stretch” eigenschappen van breisels optimaal benutten en toepassen. Hiermee leggen we een solide basis van onze “4 Way Stretch”.

Daarnaast is de stof samengesteld van katoen met polyamide en een beetje elastaan. De katoen (53%) is van de allerfijnste soort (Supima 120/2) en geeft het overhemd zijn zachte en natuurlijke grip. De polyamide (43%) geeft extra stevigheid en maakt dat het overhemd makkelijk te onderhouden is en ademend. De elastaan (4%) maakt de stof elastisch en geeft stabiele rek.

Het breien volgens “4 Flex Formula”,  de evenwichtige samenstelling,  geven onze overhemden hun unieke “4 way stretch” eigenschap. Dit in combinatie met onze uitgebalanceerde maattabel en pasvorm maakt dat PEERS overhemden je de optimale bewegingsvrijheid geven.  Het is het overhemd dat altijd met je meebeweegt en voor ieder type man geschikt is.

De waardering van www.peers.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 275 reviews.