fbpx

Algemene voorwaarden

Welkom bij PEERS COMPANY BV, oftewel PEERS.

Wij van PEERS hopen dat je met veel plezier bij ons in de webshop PEERS.NL winkelt. Wij proberen je winkelervaring zo makkelijk mogelijk te laten verlopen en daarom hebben wij enkele voorwaarden (“Voorwaarden”) die van toepassing zijn op je bestelling.

Let op, deze Voorwaarden zijn van toepassing op consumenten. Indien je geen consument bent, maar wel geïnteresseerd bent in een samenwerking met ons, neem dan contact met ons op via onderstaande contactgegevens.

PEERS is een in Nederland opgerichte besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid. Je kunt de volledige collectie vinden in onze webshop.
De volledige contactgegevens van PEERS zijn als volgt:

PEERS COMPANY BV
Lucas van Leydenlaan 8
2102 AZ Heemstede, Nederland
Telefoon: +31 (0)6 538 54 548 (maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.30 uur)
E-mail: [email protected]
 
KvK-nummer: 81478895
BTW-nummer: NL862109644B01

1. Aanbod en overeenkomst

 1. Wanneer je online via de webshop of in de winkel een artikel koopt van PEERS, ga je een overeenkomst aan met PEERS COMPANY BV. Deze Voorwaarden zijn van toepassing op al je online bestellingen en aankopen.
 2. Wij zorgen ervoor dat deze Voorwaarden gemakkelijk toegankelijk zijn op het moment dat je bestelt en op elk moment daarna. Je kunt de dan geldende en meest recente versie van de Voorwaarden via onze website lezen, herlezen of downloaden.
 3. Om te voorkomen dat er na je bestelling een onjuiste levering plaatsvindt, verzoeken wij je ons de juiste informatie en contactgegevens te verstrekken. Wij bewaren je informatie veilig en verwerken je persoonlijke gegevens in overeenstemming met onze privacy beleid.
 4. Een overeenkomst die voortvloeit uit een aanbod dat een kennelijke vergissing en/of fout bevat, zoals een ongewoon lage prijs, is niet bindend voor PEERS. Neem contact op met PEERS indien je twijfelt aan de geldigheid van een aanbieding.

2. Prijs en betaling

 1. De prijs in de webshop is de totale prijs inclusief BTW. De verzendkosten worden, indien van toepassing, apart vermeld.
 2. Je kunt je betalen via één van de betaalmethoden die beschikbaar zijn in de webshop van PEERS.
 3. Indien het afleveradres buiten de Europese Unie ligt, kunnen extra belastingen van toepassing zijn. Het is mogelijk dat het land in kwestie extra heffingen in rekening brengt, zoals invoerbelasting. PEERS heeft geen invloed of controle op dergelijke heffingen en kan je daarom geen nadere informatie verstrekken. Eventuele invoerrechten en belastingen zijn uitsluitend jouw verantwoordelijkheid als klant en moeten mogelijk worden betaald op het moment van levering. Deze extra kosten zijn voor je eigen rekening. Je dient zelf te controleren of de bestelde artikelen kunnen worden geëxporteerd en geïmporteerd naar het betreffende land en wat de kosten zijn, voordat je een dergelijke bestelling plaatst.
 4. De PEERS cadeaubonnen kunnen zowel in de webshop als in de fysieke winkel gebruikt worden.

3. Levering

 1. PEERS streeft ernaar je bestelling zo makkelijk en snel mogelijk te verwerken en te laten leveren. Wij dragen er zorg voor dat de producten accuraat worden verzonden. Mocht je onverhoopt onvolledige of beschadigde producten ontvangen, laat het ons dan zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 48 uur na ontvangst van de producten weten en wij zorgen voor de rest.
 2. Bestellingen worden verzonden naar het door je opgegeven afleveradres en via de door je gekozen wijze van levering. Voor de verzendkosten naar je land verwijzen we je naar de “Veel Gestelde Vragen” op onze website.
 3. In het geval dat er een verkeerd adres wordt opgegeven, zijn de kosten voor het zoekgeraakte product voor je eigen rekening.

4. Kwaliteit, wettelijke garantie & klachten

 1. PEERS streeft ernaar om producten zo volledig en nauwkeurig mogelijk op haar website weer te geven. De aard van de aangeboden producten kan leiden tot verschillen (zoals kleurverschillen) tussen de weergave van producten op de website en het aan je geleverde product. Lijkt het product anders dan verwacht? Samen met de bedenktijd van 7 dagen bieden wij je een retourtermijn van 14 dagen.
 2. De producten die wij aanbieden zijn uiteraard onderhevig aan slijtage. De levensduur van een product is mede afhankelijk van het materiaal van het product, de gebruiksintensiteit en het niveau van onderhoud. De producten van PEERS zijn gemaakt van de hoogste kwaliteit materialen zoals vermeld in de webshop.
 3. PEERS staat voor kwaliteit bij normaal gebruik. Voor een optimale levensduur en kwaliteit is het echter belangrijk om de wasvoorschriften te volgen. Mocht je desondanks denken dat er iets mis is met je product, laat ons dan je klacht weten (telefonisch, per e-mail of per post).
 4. Het kan altijd voorkomen dat er iets niet helemaal gaat zoals gepland. We raden je aan om klachten eerst bij ons kenbaar te maken door te mailen naar [email protected]. Leidt dit niet tot een oplossing, dan is het mogelijk om je geschil aan te melden voor bemiddeling bij de Geschillencommissie via het Europese platform voor onlinegeschillenbeslechting (ODR-platform) of via Stichting WebwinkelKeur.

5. Herroepingsrecht

 1. Op grond van de wet heb je een termijn van 14 dagen na ontvangst van het product, om je overeenkomst met PEERS te herroepen, zonder opgaaf van reden
 2. Om het herroepingsrecht uit te oefenen, dien je ons op de hoogte te stellen van je beslissing om de overeenkomst te herroepen door ons een ondubbelzinnige verklaring te sturen (bijvoorbeeld een brief die per post, fax of e-mail wordt verstuurd). Je kunt ook eenvoudig gebruik maken van het bijgevoegde modelformulier voor herroeping / een ingevuld modelformulier voor herroeping. Het is ook mogelijk om de overeenkomst gedeeltelijk te herroepen. Om de deadline van de herroepingstermijn te halen is het voldoende dat je je mededeling over de uitoefening van het herroepingsrecht doet voor het verstrijken van de herroepingstermijn.
 3. Het herroepingsrecht geldt niet voor verzegelde goederen die om redenen van gezondheidsbescherming of hygiëne niet geschikt zijn voor retourzending en waarvan de verzegeling na levering verbroken is.
 4. Na beëindiging van de overeenkomst dien je het product zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk binnen14 dagen na ontvangst van alle producten in je bestelling, te retourneren naar het adres van PEERS zoals vermeld op het verzendingslabel dat je via e-mail ontvangt of kunt downloaden via onze website.
 5. Je kunt onze producten uitproberen voor zover dat nodig is om een aankoop te doen, zoals je dat in een echte winkel zou doen. Zorg ervoor dat de originele verpakking onbeschadigd is bij het retourneren. Voor producten die onvolledig, beschadigd of gewassen zijn, waarbij de labels verwijderd zijn of die andere slijtageverschijnselen vertonen zal PEERS deze waardevermindering in mindering moeten brengen op het totale bedrag dat aan u wordt terugbetaald. Alleen PEERS is gerechtigd de waardevermindering te bepalen.
 6. PEERS zal het betaalde bedrag, inclusief verzendkosten, binnen 14 dagen na ontvangst van het (de) geretourneerde product(en) terugbetalen. In het geval van een gedeeltelijke annulering betalen wij alleen de kosten van het geretourneerde product terug. Wij betalen je terug met dezelfde betaalmethode als die waarmee je de oorspronkelijke betaling hebt gedaan.
 7. Retourkosten binnen Nederland en België zijn kosteloos via het verzendlabel dat je van ons ontvangt. Indien je kiest voor een andere, duurdere optie voor het retourneren dan de standaard leveringsmethode van PEERS, worden deze extra kosten niet vergoed.

6. Retourbeleid

 1. We willen dat je de beste winkelervaring bij ons hebt en daarom hebben we een retourbeleid van 14 dagen. Je kunt door gebruik te maken van het bijgeleverde retourformulier gemakkelijk je aankoop terugsturen.
 2. Stuur het product zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk binnen 14 dagen na ontvangst van alle producten in je bestelling, terug naar het adres van PEERS zoals vermeld op het retourformulier.
 3. Je kunt onze producten uitproberen voor zover dat nodig is om een aankoop te doen, zoals je dat in een echte winkel zou doen. Zorg ervoor dat de originele verpakking onbeschadigd is bij het retourneren. Bij producten die onvolledig, beschadigd of gewassen zijn, waarbij de labels verwijderd zijn of die andere slijtageverschijnselen vertonen zal PEERS deze waardevermindering in mindering moeten brengen op het totale aan je terug te betalen bedrag. Alleen PEERS is gerechtigd de waardevermindering te bepalen.
 4. Het retourbeleid is niet voorzien voor goederen die ook zijn uitgesloten van het herroepingsrecht, zoals verzegelde goederen die niet geschikt zijn voor retournering om redenen van gezondheidsbescherming of hygiëne en die na levering niet zijn verzegeld.
 5. PEERS zal het betaalde bedrag, inclusief verzendkosten, binnen 14 dagen na ontvangst van het (de) geretourneerde product(en) terugbetalen. In het geval van een gedeeltelijke retourzending, vergoeden wij alleen de kosten van het geretourneerde product. Wij betalen je terug met dezelfde betaalmethode als die waarmee je de oorspronkelijke betaling hebt gedaan.
 6. Retourkosten binnen Nederland en België zijn kosteloos via het verzendlabel dat je van ons ontvangt. Indien je kiest voor een andere, duurdere optie voor het retourneren dan de standaard leveringsmethode van PEERS, worden deze extra kosten niet vergoed.

7. Intellectueel eigendom

 1. PEERS bezit alle intellectuele eigendomsrechten met betrekking tot het merk, de producten en de website met inbegrip van alle promotiematerialen zoals video’s en fotografie.

8. Wijzigingen

 1. Wijzigingen in deze Voorwaarden worden op de website gepubliceerd. Je wordt geadviseerd deze Voorwaarden zorgvuldig te lezen wanneer u bij ons bestelt. Deze Voorwaarden gelden sinds 30 april 2021.

9. Toepasselijk recht

 1. Op deze Voorwaarden en op de overeenkomst tussen jou en PEERS is Nederlands recht van toepassing. In geval van een conflict beslist de Rechtbank Amsterdam over de zaak; onverminderd je rechten als consument die je hebt volgens het land waar je woonachtig bent.
De waardering van www.peers.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 275 reviews.