Een zwart overhemd combineren doe je zo.

Zwart is het nieuwe blauw hoorde ik laatst iemand zeggen. Hoewel zwart een kleur is die je inderdaad steeds meer gedragen ziet worden, denk ik dat de meeste mannen zich daar niet altijd in herkennen. Toch is het goed om een zwart overhemd combineren eens nader onder de loep te nemen. Het kan je op andere gedachten brengen. 

Wanneer draag je een zwart overhemd?

Kleuren spelen een belangrijke rol in ons leven. Ze weerspiegelen onze gemoedstoestand en emoties. Zo is uit onderzoek gebleken dat meer dan 60% van de mannen zwarte kleding als intelligent vinden overkomen. Het straalt zelfvertrouwen uit,  kracht en wordt als mannelijk gezien. Dat geld natuurlijk ook voor een zwart overhemd combineren.

Dat wil niet zeggen dat je altijd zwart kunt dragen. Zoals in onze andere blogs al beschreven, is de gelegenheid bepalend.  Een zwarte outfit wordt het meest gedragen op een begrafenis.  Deze “niet-kleur” wordt vaak geassocieerd met somberheid en dood. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de zwarte Mercedes auto’s in de volgstoet.

Maar zwart is ook tijdloos en stijlvol en uitstekend te dragen op een eerste date of sollicitatie. Wat te denken van die zelfverzekerde en intelligente uitstraling, die geassocieerd wordt met een zwart overhemd combineren met pak of jasje.

’s Avonds in het uitgaansleven is een zwart overhemd al snel favoriet. Een heerlijk diner in een fijn restaurant en er goed en elegant gekleed uitzien, doe je in een zwart overhemd. Op speciale feestdagen als Kerstmis en Oud & Nieuw is een zwart overhemd combineren ook heel populair.

Zwart is een kleur voor alle seizoenen. Het is nooit uit of in de mode en kan met alle kleuren gecombineerd worden. Met een zwart overhemd combineren in de juiste outfit ben je “never out of style” en zie je er altijd verzorgd uit. Wat te denken van een mooi zwart linnen shirt in de zomer? Super!

Zwart linen zomer shirt

Een voordeel bij het dragen van zwart, is dat het met Ieder type huidskleur gedragen kan worden; wit, donker getint en ook Aziatische mannen staat zwart goed.  Daarbij komt dat je op zwart bijna geen vlekken en kreukels ziet en het tekent slank af.

Hoe draag je een zwart overhemd.

Met een zwart overhemd kun je verschillende soorten looks creëren. Een mooi strak gesneden zwart overhemd laat zich heel mooi dragen op een elegante , stijlvolle manier onder een zwart pak. Met een eveneens zwarte stropdas. Het geeft een stijlvolle modieuze look, dat vaak met echte designer merken wordt geassocieerd.

zwarte stropdas op zwart overhemd

Wil je niet die “designer look” hebben, draag dan je zwarte overhemd in ieder geval altijd in combinatie met een zwarte broek en eventueel jasje. Mooi donker grijs of antraciet gaat ook heel mooi samen met een zwart shirt. Smart casual gekleed gaan kan uitstekend met zwart en is heel stijlvol.

Samrt Casual in zwart

Ga je voor casual, dan is een zwart overhemd daarvoor ook prima geschikt. In of uit je broek het kan allebei. Let er op dat zwart overhemd combineren in de juiste stof gedaan wordt. Een mooie wassing voor een “fade-out” effect, een stof met structuur of een mooie twill zijn goede opties.

Draag je het met het bovenste knoopje gesloten dan creëer je een minimalistische, modieuze look.

Een zwart overhemd combineren.

Wat je ook overweegt te doen met een zwart overhemd combineren, houd het stijlvol en niet ordinair. Zwart kan, indien niet goed gecombineerd en gedragen, gemakkelijk doorslaan naar fout. Waak daarvoor. Hieronder geven we je wat tips en adviezen over hoe een zwart overhemd te combineren.

Goede kleur combinaties met zwart. Ons advies houd de kleuren “tonaal”. M.a.w. zwart combineert het beste met zwart, donker grijs (antraciet) of ander donkere kleuren. Heel donker blauw en bruin lenen zich daar ook goed voor. Ben voorzichtig met lichte kleuren en alleen dan in de zomer.

Tonale kleuren combinatie

Een zwart overhemd combineren onder een mooie zwarte trui kan natuurlijk prima. Probeer echter de “pastoor” look te voorkomen. Alle kleurhoogtes grijs zijn met een zwart shirt altijd goed te combineren.

Op alle type broeken is een zwart overhemd te combineren. Dark denim, gewassen denim maar ook op een khaki 5 pocket of chino is een zwart overhemd een prima combi. Zelfs in de zomer op een witte broek kan een zwart overhemd gedragen worden, zowel casual als “smart” casual.

Let er wel op als je zwart tonaal combineert, dus met een ander zwart, dat de kleur de goede match heeft. Waarmee we willen zeggen dat de ene zwart niet de ander is. Zwart overhemd combineren kan door verschillende nuances in zwart net fout uitvallen.

De zwarte overhemden van Peers.

Peers heeft het perfecte zwarte overhemd en poloshirt in de collectie. De RESET is een mooie egale diep zwarte kleur, gemaakt in 4 way stretch pique. De speciale samenstelling zorgt ervoor dat de kleur zwart zijn mooie kleur behoudt, zelfs na vele wasbeurten. De Reset leent zich uitstekend voor een “smart casual “ outfit.

De Black Jack is een polo shirt met lange mouwen, met een Cut Away Collar (kraag). Deze diep zwarte polo shirt is gemaakt van de fijnste Italiaanse merino wol. Het poloshirt is ademend, thermo regulerend, heerlijk zacht en bovendien in 4 way stretch gemaakt. De Black Jack is gewoon wasbaar in de machine.