Het verschil tussen ‘4 way stretch’ en ’twill stretch’ shirts

Wat maakt de overhemden van PEERS zo uniek?

Het meest unieke van de overhemden van PEERS is het fantastische draagcomfort, omdat de stof altijd met je lichaam meebeweegt. 2 verschillende stoffen hebben wij hiervoor speciaal laten ontwikkelen; de “4 way stretch” en de “twill stretch”. Four Way Stretch is een nieuwe innovatieve stof gemaakt volgens de “4 Flex” technologie, die rek heeft in 4 richtingen. Het geeft onze overhemden optimaal draagcomfort. De combinatie met een perfecte pasvorm, maakt dat PEERS overhemden geschikt zijn voor werkelijk ieder type man en elke gelegenheid.

De ‘4 way stretch’ shirts

De 4 Way Stretch shirts zijn gemaakt van een Jersey materiaal , dat je het best kunt vergelijken met de stof die voor T-shirts gebruikt wordt.  Jersey heeft als eigenschappen dat het van nature elastisch is, soepel vallend,  luchtig en zeer goed kreukherstellend. Om het voor overhemden geschikt te maken hebben wij de katoen gecombineerd met polyamide garen en een beetje elastan. Hierdoor is de stof nog sterker en krijgt het zijn unieke eigenschap: rekbaar in 4 richtingen (4 way stretch) en beweegt dus altijd met je mee.

De ’twill stretch’ shirts

Twill is een van de meest gebruikte materialen voor heren overhemden en herken je gemakkelijk aan de structuur. Twill heeft namelijk een mooie regelmatige diagonale lijntjes structuur, is van nature sterk en duurzaam en heeft een elegante uitstraling. Gemaakt van fijne en duurzame katoen, met een beetje stretchgaren (3%), maken de twill overhemden zeer comfortabel en geven het een luxe, rijke uitstraling en zijn zeer makkelijk te strijken. De Twill Stretch is minder elastisch en rekbaar dan de 4 way stretch kwaliteit.

Het verschil tussen de ‘4 way stretch’ en ’twill stretch’ shirts van PEERS?      

Technisch gesproken is het grote verschil dat de stof voor de 4 way stretch overhemden op een breimachine gemaakt wordt en voor de twill stretch overhemden op een weefgetouw. Maar wat voor jou het belangrijkst is om te weten, is dat 4 way stretch overhemden veel elastischer zijn dan de twill overhemden.

Welk overhemd past bij jou?

Wil jij een overhemd met maximaal comfort en bewegingsvrijheid , dan zijn de 4 way stretch shirts voor jouw een goede keus. Geschikt voor ieder type man, die er fris en verzorgd uit wil zien, elk moment van de dag. Een shirt voor in je vrije tijd en voor op je werk maar altijd zonder das. De shirts Sunday Brunch, A Few Days Off, Getaway en Roadtrip zijn gemaakt van de unieke ‘4 way stretch’.

Sunday Brunche
Getaway
Roadtrip

Draag jij  voor je werk meestal een overhemd, dan zijn de ’twill stretch’ overhemden heel geschikt. De twill shirts hebben een net iets sjiekere uitstraling dan de jersey overhemden. Twill shirts draag je goed onder een jasje, met of zonder das. Maar gedragen op je favoriete spijkerbroek geven deze shirts je een relaxte vrijetijd look. Weekend, Day Break, en Escapade zijn de overhemden gemaakt van de cotton stretch twill.

Daybreak