fbpx

Overhemd in broek of overhemd uit broek?

In of uit de broek dat vragen veel mannen zich af … voor wat betreft hun overhemd wel te verstaan. Het heeft natuurlijk alles te maken met de look die je nastreeft en het kleedmoment. Hoe je dat bepaalt en  wanneer je je overhemd in je broek draagt en wanneer over je broek, daar gaan we het in dit blog over hebben.

Wanneer draag je je overhemd in je broek?

Er zijn geen strikt voorgeschreven regels voor, maar uiteraard zijn er bepaalde etiketten waaraan je je kunt houden. Het type kleedmoment of de gelegenheid is altijd bepalend hoe of je je overhemd in draagt.

Er zijn gelegenheden dat je je shirt altijd in je broek draagt. Bepaalde werkgevers willen nu eenmaal dat je goed en verzorgd voor de dag komt als je voor je werk op stap gaat of klanten en relaties ontvangt. Verzorgd en netjes eruit zien betekent dan veelal in de broek.

twee mannen naast elkaar beiden in een lichtblauw overhemd in hun broek met zakelijke uitstraling

Meestal is in de broek voor zakelijk en representatief gebruik. We noemen dat ‘dress’ of ’business’ shirts, zakelijke overhemden. Ze hebben een formele en serieuze, gewichtige uitstraling. Een overhemd met een das, maakt de look compleet, want zakelijk, succesvol en sommige associëren het zelfs met power en macht

man met braad in zakelijke outfit met overhemd in broek

Naast dat je een overhemd in broek voor je werk draagt zijn er uiteraard ook ander gelegenheden waarbij dat gebeurd. Denk hierbij aan gelegenheden waarbij je ook verzorgd en netjes voor de dag wil komen, zoals een bruiloft of een sfeervol avondje uit eten. Minder leuk maar zeer gepast is het dragen van je blouse in je broek op crematies en begrafenissen.

Voor welke gelegenheid dan ook,  de lengte van je overhemd heeft altijd de juiste lengte nodig om het op een correcte manier te dragen. Tip: de lengte van een overhemd moet ongeveer komen tot aan de onderkant van je billen of net eronder. Over het algemeen geldt; hoe langer het shirt, hoe beter het in de broek en mooi strak aan de voorkant blijft zitten. Overdrijf dit echter niet.

achterkant van lichtblauw streepjes overhemd uit broek met onderkant net over het midden van de billen

Wanneer draag je je overhemd uit je broek?

twee keer dezelfde man in een zwart en een donkerblauw overhemd uit broek met handen in de zakken

Tegenover het serieuze wat formele karakter, wat het overhemd in broek nu eenmaal is, heb je de mogelijkheid om je blouse uit de broek te dragen. Het ziet er relaxter en meer ontspannen uit. Dat wil niet zeggen dat het niet netjes is. In tegendeel, als je het op de juiste manier draagt en combineert, kan dat heel verzorgd zijn.

zwarte jongeman met streepjes overhemd uit broek en bermuda

Ga je voor jouw overhemd uit broek en je wil die relaxte en ontspannen look, dan combineer je je shirt het best met een jeans, een 5 pocket broek of een chino broek. Je krijgt daardoor een meer casual en sportieve outfit. Ook op een bermuda of korte broek in de zomer is geeft je dat dat heerlijke vrije vakantiegevoel.

Wil je juist wat modieuzer voor de dag komen, dan kan dat ook met je overhemd uit broek. Er zijn prachtige stijlvolle combinaties met shirts in wit, zwart of donker blauw te maken waarmee je een hele mooie no-nonsense uitstraling creëert. Minimalistisch noemen we die stijl ook wel.

Tip: Als je je shirt meestal uit je broek draagt, dan zijn shirts met een iets kortere rug lengte beter, maar let wel; nooit te kort. Een goede vuistregel is dat een overhemd uit broek tot halverwege je billen komt. Of anders halverwege de gulp aan de voorkant. Maar natuurlijk is niet iedereen hetzelfde gebouwd en gaat dat niet altijd op.

Moet ik mijn overhemd in-of uit mijn broek dragen?

Jij bepaalt dat helemaal zelf en niemand anders. Niets moet, alles mag. Maar wat we al eerder schreven, de gelegenheid is veelal bepalend. Ook de lengte van je overhemd doet er toe en ‘last but not least’ de vorm van de onderkant van je overhemd is een heel belangrijke factor. In het Engels noemen we de onderkant van het shirt ook wel de ‘hem” oftewel ‘sleep’ in het Nederlands.

De ‘hem’ heb je in verschillende vormen, namelijk:

  • Afgerond, in het engels rounded hem
  • Recht of straight hem
  • Polo hem

Straight en Polo hem draag je bijna altijd uit je broek. De rounded hem kan in of over je broek afhankelijk van de lengte en je eigen smaak.

Hoe draag je de overhemden van Peers?

De overhemden van PEERS zijn zo ontwikkeld,  dat je die in je broek kunt dragen maar ook over je broek. Wij hebben de ruglengte precies lang genoeg gemaakt om perfect in de broek te dragen, zodanig dat voor en achterkant mooi strak blijven zitten en er niet uit schieten. Met of zonder een das, met een trui of onder een jasje, Peers overhemden dragen uitstekend in de broek.

Wil je meer sportief of een ‘smart casual’  look hebben dan hebben de shirts de goede lengte om ook over je broek te dragen. Of je nu een jeans draagt, een 5 pocket of chino; een Peers overhemd combineert op alles goed.

De Rounded Hem en de 4 way stretch kwaliteit zorgen ervoor dat  Sunday Brunch, A Few Days Off, Getaway, Roadtrip en ook de Weekend, Daybreak en Escapade op beide manieren gedragen kunnen worden.

De waardering van www.peers.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 275 reviews.