Overhemd in broek of overhemd uit broek?

In of uit de broek dat vragen veel mannen zich af … voor wat betreft hun overhemd wel te verstaan. Het heeft natuurlijk alles te maken met de look die je nastreeft en het kleedmoment. Hoe je dat bepaalt en  wanneer je je overhemd in je broek draagt en wanneer je je overhemd uit je broek draagt, daar gaan we het in dit blog over hebben.

Overhemd in broek voorbeeld

Wanneer draag je je overhemd in je broek?

Er zijn geen strikt voorgeschreven regels voor, maar uiteraard zijn er bepaalde etiketten waaraan je je kunt houden. Het type kleedmoment of de gelegenheid is altijd bepalend of je je overhemd in broek of  dat je je overhemd uit broek draagt.

Er zijn gelegenheden dat je je overhemd altijd in je broek draagt. Bepaalde werkgevers willen nu eenmaal dat je goed en verzorgd voor de dag komt als je voor je werk op stap gaat of klanten en relaties ontvangt. Verzorgd en netjes eruit zien betekent dan veelal: overhemd in broek.

Peers style weekend
Peers style Weekend
Peers style getaway
Peers style Getaway

Meestal zijn overhemden in broek voor zakelijk en representatief gebruik. We noemen dat ook wel ‘dress’ of ’business’ shirts. Ze hebben een formele en serieuze, gewichtige uitstraling. Een overhemd in broek met een das erop, maakt de look compleet, want zakelijk, succesvol en sommige associëren het zelfs met power en macht.

Zakelijk look overhemd

Naast dat je een overhemd in broek voor je werk draagt zijn er uiteraard ook ander gelegenheden waarbij dat gebeurd. Denk hierbij aan gelegenheden waarbij je ook verzorgd en netjes voor de dag wil komen, zoals een bruiloft of een sfeervol avondje uit eten. Minder leuk maar wel zo gepast is het dragen van een overhemd in broek op crematies en begrafenissen.

Voor welke gelegenheid dan ook,  de lengte van je overhemd in broek heeft altijd de juiste lengte nodig om het op een correcte manier te dragen.

Peers style roadtrip
Peers style Roadtrip

Tip: de lengte van een overhemd in broek moet ongeveer komen tot aan de onderkant van je billen of net eronder. Over het algemeen geldt; hoe langer het shirt, hoe beter het in de broek en mooi strak aan de voorkant blijft zitten. Overdrijf dit echter niet.

Wanneer draag je je overhemd uit je broek?

Tegenover het serieuze wat formele karakter, wat het overhemd in broek nu eenmaal is, heb je de mogelijkheid om je overhemd uit de broek te dragen. Het ziet er relaxter en meer ontspannen uit. Dat wil niet zeggen dat het niet netjes is. In tegendeel, als je het op de juiste manier draagt en combineert, kan een overhemd uit broek heel verzorgd zijn.

Peers style reset
Peers style Reset
Peers style a few days off
Peers style A Few Days Off

Ga je voor jouw overhemd uit broek en je wil die relaxte en ontspannen look, dan combineer je je shirt het best met een jeans, een 5 pocket broek of een chino broek. Je krijgt daardoor een meer casual en sportieve outfit. Ook op een bermuda of korte broek in de zomer kun je je overhemd uit broek dragen en geeft het dat heerlijke vrije vakantiegevoel.

overhemd in combinatie met korte broek
Peers style Roadtrip

Wil je juist wat modieuzer voor de dag komen, dan kan dat ook met je overhemd uit broek. Er zijn prachtige stijlvolle combinaties met shirts in wit, zwart of donker blauw te maken waarmee je een hele mooie no-nonsense uitstraling creëert. Minimalistisch noemen we die stijl ook wel.

overhemd gedragen uit de broek

Tip: Als je je shirt meestal uit je broek draagt, dan zijn shirts met een iets kortere rug lengte beter, maar let wel; nooit te kort. Een goede vuistregel is dat een overhemd uit broek tot halverwege je billen komt. Of anders halverwege de gulp aan de voorkant. Maar natuurlijk is niet iedereen hetzelfde gebouwd en gaat dat niet altijd op.

Moet ik mijn overhemd in-of uit mijn broek dragen?

Jij bepaalt helemaal zelf of je je overhemd in- of uit je broek wil dragen en niemand anders. Niets moet, alles mag. Maar wat we al eerder schreven, de gelegenheid is veelal bepalend. Ook de lengte van je overhemd doet er toe en ‘last but not least’ de vorm van de onderkant van je overhemd is een heel belangrijke factor. In het Engels noemen we de onderkant van het shirt ook wel de ‘hem” oftewel ‘sleep’ in het Nederlands.

De ‘hem’ heb je in verschillende vormen, namelijk:

  • Afgerond: Rounded Hem
  • Recht: Straight Hem
  • Polo Hem

Straight en Polo Hem draag je bijna altijd uit je broek. De Rounded Hem in of uit je broek afhankelijk van de lengte en je eigen smaak.

Hoe draag je de overhemden van Peers?

De overhemden van PEERS zijn zo ontwikkeld,  dat je die in je broek kunt dragen maar ook uit je broek, Wij hebben de rug lengte precies lang genoeg gemaakt om perfect in de broek te dragen, zodanig dat voor en achterkant mooi strak blijven zitten en er niet uit schieten. Met of zonder een das, met een trui of onder een jasje, Peers overhemden dragen uitstekend in de broek.

Peers style a few days off
Peers style A Few Days Off

Wil je meer sportief of een ‘smart casual’  look hebben dan hebben de shirts de goede lengte om ook uit broek te dragen. Of de broek nu een jeans is, een 5 pocket of chino; een Peers overhemd uit de broek is altijd een goede look.

Peers style escapade
Peers style Escapade

De Rounded Hem en de 4 way stretch kwaliteit zorgen ervoor dat  Sunday Brunch, A Few Days Off, Getaway, Roadtrip en ook de Weekend, Daybreak en Escapade heel goed in en uit de broek te dragen zijn.