Wat is merino wol?

Er zijn verschillende soorten wol die in de mode en kleding gebruikt worden. Lamswol, Shetlandwol, Alpaca wol en Kasjmier om er enkele te noemen. Maar de meest gebruikte soort is toch wel Merino wol. Voor shirts is dat een nieuwe stof die nog niet veel gebruikt wordt. In dit blog vertellen we je daar meer over.

Wat is merino wol?

Wol komt van het merino schaap. Deze schapen komen voornamelijk voor in Australie, Nieuw Zeeland, Argentinie en Zuid Afrika. Niet alleen wordt het veel gebruikt voor truien, maar er worden ook kostuums, jasjes en broeken van gemaakt.

merino schapen in Australië voor de fijnste merino wol voor poloshirts
merino schapen in Australie

Peers gebruikt de allerfijnste Merino wol voor zijn poloshirts en benut daarmee alle natuurlijke eigenschappen van de wol optimaal. Onze wol komt uit Nieuw Zeeland en is verwerkt door de wolmeesters van Reda uit Italie. Reda heeft een historie van meer dan 100 jaar in wol.

witte man in zwart poloshirt met lange mouwen van merino wol
Balck Jack – merino poloshirt
witte man in blauw poloshirt met lange mouw gemnaakt van merino wol
Night Off – merino polo shirt
witte man in bruin, groen lange mouw poloshirt gemaakt van merino wol
Early Start – merino polo shirt

Eigenschappen van merino wol.

Merino wol staat bekend om zijn zachtheid en sterkte. Het ademt en reguleert de temperatuur uitstekend, want warm in de winter en koel in de zomer. Merino wol heeft een natuurlijke stretch. Onze merino poloshirts zijn van een jersey stof , dat geeft ze de karakteristieke 4 way stretch.

blauw garen van merino wol voor poloshirts lange mouw

Super 120’s

Wij gebruiken wol van “super 120’s”, dat geeft de fijnheid van het garen aan. 120’s is een extra fijn garen, dat de poloshirts het verfijnde en comfortabele uiterlijk geeft. Het voelt zacht en luxueus aan op je huid en zorgt  er ook voor dat de polo’s absoluut kreukvrij zijn.

ruwe merino wol in witte hand voor poloshirts lange mouwen

100% natuurlijk en kleurvast

Last but not least, wol is 100% natuurlijk, hernieuwbaar en biologisch afbreekbaar. Door de vezelstructuur van wol zijn de mooiste en diepste kleuren te verkrijgen en zal de stof die altijd behouden. Bovendien kun je onze wollen poloshirts gewoon in de wasmachine wassen. Wel zo makkelijk.

witte man gekleed in blauwe lang mouw poloshirt  van merino wol