fbpx

Wat is slim fit?

Tegenwoordig hebben heel veel overhemden een Slim Fit pasvorm. Bij sommige mannen schrikt dat af en zij denken dat Slim Fit voor hen niet geschikt is. Dat hoeft niet altijd zo te zijn want de combinatie van materiaal, samenstelling en maattabel bepalen of overhemden slim fit voor jou geschikt zijn ja of nee? In dit blog leggen we dat uit.

Wat is een slim fit overhemd?

In eerdere blogs hebben we er al eens over geschreven, bijvoorbeeld in “Wanneer zit een overhemd te strak”. Er zijn namelijk verschillende pasvormen voor heren overhemden. Een pasvorm of wel “fit” geeft aan hoe dicht je je overhemd op je huid wil dragen.  We zetten ze nog even kort voor je op een rijtje.

witte man in een zwart extra slim fit overhemd

Skin Fit

Het woord “skin” zegt het al, een pasvorm waarbij het shirt strak en dicht op de huid gedragen wordt. Ook wel “super slim fit” genoemd.

witte man in wit overhemd regular fit met stropdas

Regular Fit

Een pasvorm die ruime bewegingsvrijheid geeft op schouders , armen en buik en niet knelt of strak zit.

wit overhemd met extra ruime pasvorm overhemd voor stevige man

Comfort Fit

Zoals het woord doet vermoeden, de pasvorm die het meest ruim zit, los en wijd draagt.  Meestal voor de stevige, corpulente man die een gezette buik heeft, een stevige nek, schouders en armen.

lachende man in slim fit overhemd met opgerolde mouwen en armen over elkaar

Slim Fit

Overhemden slim fit zitten qua pasvorm tussen de skin en regular fit in. Niet super strak en dicht op je huid en lichaam, maar ook niet te los. Direct vertaald vanuit het Engels betekent “slim”; rank, slank, tenger.

De meeste mannen vinden zichzelf helemaal niet rank en slank en kopen dus nooit slim fit overhemden. Jammer want zij doen zich daarmee te kort.  Goede slim fit overhemden, hebben namelijk een uitgebalanceerde pasvorm, die bij de grotere maten wat extra ruimte geeft voor meer comfort.

lichtblauw slim overhemd onder een donkerblauwe trui met ronde hals

De mode is tegenwoordig wat slanker en daarbij  horen overhemden slim fit. De shirts vallen dan slanker en sluiten beter aan op de het lichaam. We noemen dat “getailleerd”, wat van het woord taille (middel) komt. Met andere woorden mooi aansluitend op schouders, borst, buik en armen. Met een jasje of onder een trui geeft dat de juiste look en geen overbodige plooien. Zelfs een wat stevigere man kan dat goed dragen.

slim fit ruitjes overhemd met das onder tweed jasje mooi aangesloten pasvorm

Van welk materiaal zijn overhemden slim fit gemaakt?

Zoals gezegd; een goede pasvorm wordt bepaald door afstemming van materiaal, samenstelling en maattabel. Het shirt volgt de lijnen van het lichaam, mooi passend, zonder te strak te zitten.

Het materiaal en de samenstelling nemen we hier extra onder de loep. Het is fijn als het materiaal oftewel de stof van de overhemden van zichzelf een beetje meegeeft. Met andere woorden van nature rek heeft en met je meebeweegt. We noemen dat in vaktermen “natural stretch”, zonder toevoeging van elastische, synthetische garens. De rek in de garens wordt verkregen door een mechanische bewerking. Maar dat wordt wel heel technisch. Het zijn overhemden van 100% katoen met rek oftewel stretch.

Je komt katoen tegen gemnengd met elastische garens. Je hebt vast wel eens gehoord van Spandex, Lycra of Elastan. Dit zijn verschillende merknamen voor hetzelfde type garen en eigenschappen, namelijk elastisch.

Daarnaast speelt de structuur of binding van de stof ook een rol in de rek of elasticiteit van het overhemd. Een twill structuur (diagonale tekening) heeft meer rek dan een dichte poplin structuur.

Het meest rekbare of stretch materiaal dat er bestaat voor overhemden, zijn gebreide stoffen. Gebreid wil zeggen dat de stof door naalden in kleine lusjes in elkaar “gebreid” zijn. Deze stof geeft de beste elasticiteit en comfort.

Welke kenmerken hebben overhemden met slim fit?

De 6 belangrijkste kenmerken op een rijtje:

  1. kleden slank af en volgen op soepele wijze de natuurlijke lijn van je schouder, borst, middel en armen.
  2. Vallen mooi en egaal onder een jasje of trui en vertonen geen plooien of ophoping van teveel stof
  3. Blijven goed in je broek zitten.
  4. Over de broek is de mooie (zandloper) lijn van slim fit het beste te zien.
  5. Rugplooien om de ruglijn te accentueren (kan uitgenomen worden indien te strak).
  6. 1 of 2 plooien op de mouw bij de manchet.

Een bijkomend voordeel van overhemden slim fit; het stimuleert een actieve rechte houding.

zwarte man in lichtblauwslim fit overhemd op zakelijke manier gedragen
lachende zwarte man in wit slim fit overhemd onder een grijs jasje met tas om schouder
slim fit lichtblauw overhemd toont mooie pasvorm door rugpand met zijnaden

Overhemden van PEERS         

De overhemden van PEERS hebben een perfecte Slim Fit pasvorm en voldoen zichtbaar aan boven staande kenmerken.  Door jarenlange ervaring en grondige studie is deze pasvorm tot stand gekomen en is voor ieder type man geschikt. Mooi slank vallend op schouders, borst en buik. De armlengte iets langer dan normaal en de wijdte van de mouw is niet té strak.

hand trekt aan mouw om de extra rek van een slim fit overhemd te laten zien van 4 way stretch

Door de gebreide stof gemaakt met de unieke 4 Flex technologie (rekbaar in 4 richtingen), beweegt dit shirt altijd met je mee. Toevoeging van een beetje elastan (stretch), geeft je de ultieme bewegingsvrijheid. De looks van een overhemd, maar het comfort van een T-shirt. Het maakt onze overhemden Slim Fit pasvorm ideaal, ook voor de stevigere man.

Serieuze witte man in donkerblauw overhemd slim fit met bovenste 2 knoopjes open

Sunday Brunch, A Few Days Off, Getaway, Roadtrip zijn van 4 Way Stretch en de Weekend, Daybreak en Escapade zijn in normale stretch. En allemaal Slim Fit.

De waardering van www.peers.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 269 reviews.