fbpx

Streepjes overhemd voor mannen

In dit blog bespreken we waarom streepjes overhemden zo populair zijn, de verschillende soorten strepen en hoe je ze kunt combineren voor elke gelegenheid. Van subtiele tot opvallende blokstrepen, laat je inspireren bij het vinden van het perfecte streepjes overhemd.

Waarom is een streepjes overhemd zo populair?

Het streepjes overhemd is al jaren populair onder mannen, vanwege de veelzijdigheid. Streepjes overhemden zijn verkrijgbaar in talloze kleuren en maten, waardoor je gemakkelijk een stijl kunt vinden die past bij jouw persoonlijke smaak. Bovendien zijn ze geschikt voor vrijwel elke gelegenheid.

blauwwit streepjes overhemd met cut away kraag met hand bij de hals onder de kin van zwarte man

Of je nu naar je werk gaat, een date hebt of een avondje uit met vrienden plant, een streepjes overhemd kan de perfecte keuze zijn. Streepjes dessins zorgen voor een stijlvolle en professionele uitstraling, terwijl je met opvallende strepen een statement kunnen maken.

sjieke man met zonnebril in blauwwit streepjes overhemd

Welke verschillende strepen voor overhemden zijn er?

Er zijn vele soorten strepen voor mannen overhemden. De meest voorkomende zijn verticale strepen, die het lichaam langer en slanker doen lijken. Horizontale strepen geven het tegenovergestelde effect, maar die kom je niet vaak tegen, want moeilijk te combineren en meestal te modieus. Diagonale strepen waren een tijdje erg in de mode en gaven een opvallende en dynamische uitstraling.

De breedte en de herhaling van de streep kan varieren en dat geeft het overhemd een eigen karakter en uitstraling. Over het algemeen geldt: hoe fijner het streepje, hoe formeler en traditioneler het overhemd. Fijne streepjes stonden ooit synoniem voor de financiële wereld, voor bankiers en accountants, zakelijke overhemden bij uitstek. Tegenwoordig is dat niet meer zo.

brede blok streepjes overhemd populair gedragen met knoopjes open door witte man met baard

We zetten hier de verschillende strepen voor je op een rijtje (van fijn naar groot). Weet dat er verschillende benamingen zijn voor strepen die niet altijd consequent gebruikt worden. We benoemen hier de meest voorkomende strepen.

verschillende lichtblauwe streepjes overhemd stoffen onder elkaar opgevouwen van fijn naar steeds bredere formaat

Bengal stripe – dit is by far de meest voorkomende en kenmerkende streep voor overhemden. De strepen zijn regelmatig verdeeld in een even patroon en kunnen variëren in breedte en kleur. Vaak gaat het om een combinatie van een kleur met wit. Er zijn vele varianten. Hoe fijner het streepje hoe formeler en traditioneel.

streepjes overhemd stoffen in frisse kleuren op een rijtje gepresenteerd

Variaties zijn London Stripe, ongetwijfeld het meest gedragen. Pencil en Hairline streep. Deze strepen worden veel voor zakelijke shirts gebruikt. Maar afhankelijk van type stof en wassing zijn als als (smart) casual hemd ook super tof.

brede onregelmatige kleurrijk streepjes overhemd gedragen door een jonge zwarte man op casual manier

Onregelmatige strepen en meer kleurige strepen zijn er uiteraard ook. Deze geven een modieuze en meer casual of sportieve uitstraling.

Welke streep voor welke man?

Bij het kiezen van een streep voor een overhemd is het belangrijk om rekening te houden met je lichaamsbouw. Een Pin Stripe kan bijvoorbeeld helpen om de illusie van lengte te creëren, waardoor het vooral een goede keuze is voor mannen die wat kleiner zijn. Een London stripe, met zijn brede strepen, kan helpen om je breder te laten lijken. Mannen met een slank postuur kiezen die veel. Heb je een voller figuur dan kan een fijn streepje, zoals de Pencil stripe, helpen om het lichaam slanker te laten lijken. Onthoud dat de persoonlijke stijl en de gelegenheid waarvoor het overhemd wordt gedragen ook belangrijk zijn bij het kiezen van een geschikte streep.

Streepjes overhemd bij PEERS

Wij hebben gekozen voor de London Stripe omdat die nu eenmaal het meest gedragen wordt door mannen. Dat vergemakkelijkt de keus en daarmee zit je altijd goed. We hebben wel in een jasje gestoken en gemaakt van onze unieke 4 way stretch stof.

3 keer dezelfde zwarte jonge man in een streepjes overhemd op 3 verschillende manieren gedragen

De ROADTRIP is uitgevoerd in een cut away collar in traditioneel blauwwit, is dit een must have in iedere garderobe. Beweegt altijd met je mee en geeft je in een handomdraai iedere gewenste uitstraling.

De waardering van www.peers.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 269 reviews.